Çocuk Gelişimi Uzmanlığı Eğitici Eğitimi
Açıklama
Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimi Sertifikası programı Hem eğitimciler hem de ebeveynler için çocukların gelecekte uyumlu ve başarılı olabilmeleri için en doğru eğitim modelini bulma veya geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Kişilik gelişiminin yaşam boyunca devam edebileceğini bilsek de, en önemli kişilik gelişmesi ve yapılanmasında temelin de çocukluk döneminin olduğu gerçeği unutmamak gerekir. Aile ve Sosyal Hayata Uyum üzerine yapılan çalışmalar, ailenin çocuk üzerindeki etkisinin son derece önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ailenin ve sosyal çevresinin, çocuk ile olan iletişimi, çocuğun hayatı içindeki yerini belirlemektedir. Çocuğa yöneltilen davranış ve ona karşı takınılan tavır, ilk yaşantıların oluşmasında, yani evin temellerinin atılmasında büyük önem taşımaktadır.
Çocuk Gelişimi Eğiticiliği Anne-babalar ve anne-baba adayları için çocuğun gelişim dönemlerini ve özelliklerini bilmek, çocuklarına yaklaşımı açısından ebeveynlere yardımcı olacak, farkındalık kazandıracaktır. Çocuğunun gelişimsel özelliklerini bilen bir anne-baba, çocuğuna yaklaşımda da ona göre davranacak, daha dikkatli olmaya çalışacaktır. Çocuğunun becerilerine odaklanıp, başarılarını takdir ederken, gelişmesi gereken yönlerini de tespit ederek aksiyon alacaktır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Çocuk Bakıcısının Nitelikleri
MADDE 28 –
(1) Çocuk bakıcılığında; lise mezunları öncelikli olmak üzere; en az kendi döneminin zorunlu eğitiminden mezun olup, KAMU KURUMLARI TARAFINDAN ONAYLI çocuk bakımı alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olma şartı aranır. Kız meslek lisesi mezunlarında sertifika şartı aranmaz.
MADDE 29 – Çocuk bakıcısının görev ve sorumlulukları şunlardır:
- Sorumlu bulunduğu gruptaki çocukların öz bakımlarının karşılanmasına yardımcı olur.
- Çocuklarla birlikte olduğu süre içinde, karşılaştığı önemli olayları ve hasta çocukları grup sorumlusuna bildirir.
- Kuruluş bünyesinde, çocuklara yönelik hazırlanan plan ve programlar doğrultusunda kendisine verilen diğer görev ve hizmetleri yerine getirir.
- Sorumlu bulunduğu gruptaki grup sorumlusunun verdiği görevleri yapar.
(2) Çocuk bakıcısı kuruluşun temizlik ve diğer işlerinde çalıştırılamaz, yaptığı iş ve işlemlerden kuruluş müdürüne karşı sorumludur.
Öğrenecekleriniz
Gereklilikler
- İnternet
Bu kurs kimler için uygun:
- Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimine Psikologlar,
- Tüm Branş Öğretmenleri,
- Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimine Doktorlar
- Anne-Babalar
- Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimine Çocuklar ile iletişimde olan herkes
- Anaokulu, Kreş, Çocuk Kulüpleri, Çocuk Atölyelerinde çalışmak isteyen herkes
- Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimine Aile Hekimleri,
- Özellikle Okul Öncesi Öğretmenleri ve çocuğun gelişimine ilgi duyan, önemseyen herkes Çocuk Gelişimi Eğitici Eğitimine katılabilir.